Praktijkvakken op de Schelp

praktijk vakken op de schelp H1

praktijkvakken op de schelp 01De Schelp beschikt over verschillende praktijklokalen, hier worden de volgende vakken gegeven:

Kunst

Kunst en handvaardigheid wordt in het VSO gegeven door een praktijkdocent. Leerlingen maken hier kennis met verschillende technieken en materialen.

Zedemo

praktijkvakken op de schelp 02Is een methode voor het handig uitvoeren van licht industrieel werk. We bieden verschillende werkzaamheden die ook echt gedaan worden in de dagbesteding.
Het gaat hierbij dat de leerlingen werken met twee handen en overzichtelijk te werk gaan. 

Winkel

Wij hebben een mini winkel in de Schelp, gesponsord door de Albert Heijn VOS. Leerlingen kunnen hier werkzaamheden oefenen die horen bij een winkel. Maar er worden ook rekenlessen gegeven en geoefend met boodschappen doen.

Facilitair

praktijkvakken op de schelp 03In onze miniwoning leren leerlingen huishoudelijke taken. Dit om hun zelfstandigheid te vergroten én op voorbereiding van begeleid of zelfstandig wonen in de toekomst.
Denk aan stofzuigen, ramen lappen, bed verschonen, de was doen en opvouwen enz.

Groen

praktijkvakken op de schelp 04In de schooltuinen zijn we elk voorjaar en najaar bezig met groen. We zaaien, oogsten (en koken het in de keuken).

Tevens helpen we bij het onderhoud van de schoolpleinen.

Administratie

Kopiëren, lamineren, perforeren, versnipperen, werken met de computer. Allemaal kleine administratieve taken waar onze leerlingen kennis mee maken.

Wij maken bij de praktijkvakken gebruik van de methode ‘werkportfolio’ en onze zelf ontwikkelde fotokaarten.

De leerlingen werken met doelen in verschillende niveaus en kunnen hier certificaten voor behalen. Deze gaan in de portfolio’s die wij bijhouden met de leerlingen.

pdfPraktijkvakken op de Schelp.pdf

 

© 2013-2021 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl